Analyse
Orange Belgium en Telenet : een akkoord 1 jaar geleden - vrijdag 3 juni 2016

Verschillende puntent zijn betrokken.

Beide aandelen zijn duur.
VERKOPEN.

 

Orange Belgium (ex-Mobistar) en Telenet hebben beslist over de voorwaarden van de toekomstige beëindiging van het gebruik van het mobiele netwerk van Orange door Telenet. Telenet zal, ondanks inlijving van Base, uiteindelijk nog een jaar langer (tot eind 2018 i.p.v. 2017 en eventueel nog verlenging van 6 maanden) gebruik blijven maken van het Orange-netwerk. Telenet krijgt zo wat meer tijd om het Base-netwerk op te waarderen en met Telenet jaar langer als klant en mooie verzekerde inkomsten voor 3 jaar doet Orange een uitstekende deal. Bovendien worden alle uitstaande juridische geschillen tussen beide bedrijven opgeheven.

 

Koersen op het moment van de analyse:Telenet: 43,28 EUR
Orange B:21,75 EUR

 

Telenet biedt voor particulieren in Vlaanderen en in een deel van Brussel kabeltelevisie, interactieve digitale televisie, breedbandinternet, en (mobiele) telefoniediensten aan. Voorts kunnen ook bedrijven in heel België en Luxemburg gebruik maken van een aantal communicatiediensten van Telenet. Nam mobilofonieoperator BASE over.

Orange Belgium is het vroegere Mobistar. De groep is de op een na grootste mobiele telefoonoperator in België (na Proximus). Bijna 53 % van het kapitaal is in handen van Orange.

 


Deel dit artikel