Analyse
Gimv: mooie meerwaarden… 2 jaar geleden - maandag 27 juni 2016

… maar ook veelbelovende investeringen.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

Gimv profiteerde volop van het uitstekend marktklimaat om beleggingen met een mooie winst te verkopen. De investeringsmaatschappij heeft dan ook een goede neus voor rendabele beleggingen. Zo kondigt ze regelmatig nieuwe investeringen aan in beloftevolle bedrijven in interessante niches. De continue vernieuwing van de portefeuille (±50 belangen, meer dan 95 % niet beursgenoteerd) en gerealiseerde meerwaarden leveren een mooie oorlogskas op, waarmee de groep verder zal investeren en haar aandeelhouders een gul en minstens stabiel dividend zal uitkeren (2,45 EUR bruto of 1,7885 EUR netto; rendement ±3,5 % netto).

 

Al kon de koers de voorbije maanden fors stijgen en werd de erg voorzichtig ingeschatte intrinsieke waarde met bijna 10 % overschreden, toch beschikt Gimv voor de komende maanden nog over flink wat stijgingspotentieel.

 

Koers op het moment van de analyse: 50,74 EUR 

 

Gimv is een Vlaamse maar internationaal actieve investeringsmaatschappij, vooral in private equity. Ze heeft participaties in 50 bedrijven en een investeringsportefeuille van zowat 1,8 miljard euro onder beheer.

 

Deel dit artikel