Analyse
FCA: een elektrische auto? 2 jaar geleden - donderdag 30 juni 2016

De hoop op een Chinese intrede in het kapitaal ebt weg.

FCA kondigde echter aan dat het mogelijks de markt voor elektrische auto's zou aanboren. Het aandeel wordt hierdoor echter niet aantrekkelijker en blijft duur.

VERKOPEN.

 

FCA overweegt de elektrische automarkt aan te boren met een stadsauto (kleiner dan de 500) of luxemodel (van Maserati). De groep zal deze auto echter niet op eigen houtje fabriceren. Voor de productie zal ze onderdelen van andere bedrijven aanwenden, vooral batterijen, die ze bij gespecialiseerde sectorspelers zal kopen. Verder is er weinig hoop op een Chinese intrede in het kapitaal. Ondanks de geruchten vaneen paar maanden geleden is het Chinese Guangzhou Automobile namelijk niet van plan een belang te nemen in FCA. Overigens werd het aandeel onlangs afgestraft door persartikels waarin beweerd werd dat FCA betrokken is bij een uitstootschandaal (de 500 zou uitgerust zijn met een softwaresysteem dat de uitstoot zou beïnvloeden). Maar FCA zegt wettelijk volledig in orde te zijn. Toch neemt dit niet alle twijfels weg. Tenslotte vielen in mei de Braziliaanse verkopen met 27,9 % terug t.o.v. een jaar geleden. Over dezelfde periode gingen ze in Italië echter 27 % hoger. In de VS klommen ze dan weer met 1,1 % (een lager groeiritme dan eind 2015 en begin 2016). Hoe dan ook, we handhaven onze winstramingen op 1,31 EUR voor 2016 en 1,60 EUR voor 2017.

 

Koers op het moment van de analyse: 5,39 EUR

 

Fiat Chrysler Automobiles is een groep uit de autosector dat bestaat uit het Italiaanse Fiat (produceert auto's van het merk Fiat, Lancia en Alfa-Romeo) en de Amerikaanse autoconstructeur Chrysler.

 

 

Deel dit artikel