Analyse
CSRA verloor al 24 %. En wat nu? 2 jaar geleden - donderdag 19 mei 2016

De aandeelhouders van het Amerikaanse CSC ontvingen in november jl. aandelen van de groep CSRA. Sindsdien verloren ze al ruim 24 %. Wat nu?

We raden u aan het aandeel te verkopen. U incasseert dan wel een verlies, maar u kunt dan tenminste uw kapitaal herbeleggen in aandelen met meer stijgingspotentieel. Wilt u binnen de IT-diensten blijven, dan is het aandeel van IBM een aanrader.

 

Ontstaan CSRA

CSRA ontstond in november 2015 uit de opsplitsing van Computer Sciences Corporation (CSC) en het samenvoegen van de activiteiten in de Noord-Amerikaanse overheidssector (CSCGov) met die van SRA International. CSRA levert dus IT-diensten aan Amerikaanse overheden (ruim 90 % van de omzet), met als grootste klant het Amerikaanse ministerie van Defensie. Die sterke afhankelijkheid van 1 klant is niet zonder risico's, temeer omdat er de voorbije jaren ook werd beknibbeld op de budgetten van het Pentagon. De recentste resultaten van CSRA werden lauw onthaald en de inkomsten bleven ook onder onze verwachtingen.

 

Weinig hoop op heropleving

Hoewel het aandeel op basis van de traditionele ratio's niet overgewaardeerd is, zien we weinig elementen die de koers nieuw leven kunnen inblazen. Die koers verloor sinds de oprichting van CSRA in november al meer dan 24 %.

 

Deel dit artikel