Analyse
Ackermans & van Haren en CFE: kwartaalcijfers 2 jaar geleden - vrijdag 20 mei 2016

Beide groepen leden onder de verkoopcijfers van de baggergroep DEME.

U kunt beide aandelen HOUDEN.

 

CFE zag zijn kwartaalomzet met 25,4 % kelderen, wat fors onder verwachtingen is. Reden zijn de verkopen van baggergroep DEME (aangehouden voor 100 %). Dit zou echter uitzonderlijk zijn. Voor heel 2016 tipt CFE op een lichte omzetdaling en (goed nieuws) voorziet het dat zijn activiteiten zonder de baggeractiviteiten eindelijk tot de winst zullen bijdragen.

 

Ackermans & van Haaren  leed onder de cijfers die CFE (dat goed is voor ±1/3 van de geschatte waarde van de portefeuille) bekendmaakte. Overigens blijven in de belangen die Ackermans en van Haaren in de diverse bankgroepen aanhoudt, de activa onder beheer ter plaatse trappelen. Beide pijlers van de groep zullen er over 2016 wellicht op achteruit gaan.

 

Koersen op het moment van de analyse:
CFE: 81,87 EUR
Ackermans & van Haren: 114,85 EUR

 

CFE is een Belgische groep, actief in de bouw, de vastgoedpromotie en het baggeren (via DEME waaruit het grotendeels zijn winst boekt). Na het afsluiten van een akkoord met Ackermans & van Haaren en Vinci, houdt CFE sedert 24/12/13, 100% van DEME aan. Ackermans & van Haaren is de referentie-aandeelhouder geworden van CFE met een belang van 60,4%.

 

De Belgische holding Ackermans & van Haaren heeft een beperkt aantal participaties rond vijf pijlers (baggersector, financiële diensten, private equity, vastgoed, energie & materialen) en speelt er een actieve rol (strategie, keuze van het management).

 

Deel dit artikel