Analyse
Deze 5 aandelen zullen we niet meer opvolgen! 2 jaar geleden - dinsdag 19 april 2016

Gezien de recente koersevolutie van deze aandelen, pasten we onze adviezen aan.

Hieronder zetten we 5 aandelen op een rijtje die we verkopen omdat ze te duur zijn of omdat het koersniveau niet gerechtvaardigd is in verhouding tot hun vooruitzichten. We volgen deze aandelen ook niet langer op.
Wel geven we u in de meeste gevallen een aantal koopwaardige alternatieven.

 

E.ON (8,83 EUR op het moment van de analyse)
De kernuitstap in Duitsland heeft de rentabiliteit van de groep uitgehold en de investeringen in hernieuwbare energie compenseren dit onvoldoende. Bovendien slorpen die investeringen veel middelen op, die E.ON misschien op een bepaald moment niet meer zal hebben. Verkopen.
Geef in de nutsdienstensector de voorkeur aan Engie.

WPP (1 659 p. op het moment van de analyse)
's Werelds grootste reclamebureau liet mooie resultaten optekenen voor 2015, waardoor de koers een historisch hoogtepunt bereikte. De groeivooruitzichten op lange termijn blijven goed, maar de koers houdt daar al rekening mee en het verdere stijgingspotentieel van het aandeel lijkt ons beperkt. Temeer omdat er op korte termijn toch veel vraagtekens blijven over het groeiritme van de wereldeconomie en een eventuele koersval dus niet valt uit te sluiten. Steek uw winst op zak en verkoop uw aandelen als u er nog hebt.

Siemens (92,40 EUR op het moment van de analyse)
Het Duitse concern blijft te sterk gediversifieerd en te sterk blootgesteld aan Europa. Het heeft er moeite mee om zijn rentabiliteit op te krikken (herhaalde herstructureringen weinig efficiënt) en zijn ontwikkeling op (middel)lange termijn veilig te stellen. Ook het overnamebeleid, zoals recentelijk nog in de oliesector, is voer voor discussie. De koers van het aandeel flirt met zijn niveaus van vóór de financieel-economische crisis en het verwachte rendement weegt o.i. niet op tegen de risico's. We zouden verkopen.
Geef de voorkeur aan concurrent General Electric.

Allianz (147,25 EUR op het moment van de analyse)
Gezien de nog altijd moeilijke conjunctuur in Europa (lage rentevoeten, zwakke economische groei, ...) hebben we onze groeiverwachtingen voor 2017 teruggeschroefd. Het is niet ondenkbaar dat de verzekeraar zijn eigen groeidoelstelling niet zal halen. Tegen de huidige koers vinden we dat de markt er iets te veel vertrouwen in heeft en de kleinste ontgoocheling dreigt het aandeel terug te wijzen. Verkopen, dus.
Kies in de verzekeringssector voor het Franse Axa.

KPN (3,49 EUR op het moment van de analyse)
Ook voor KPN herhalen we ons verkoopadvies op basis van de te zwakke groeivooruitzichten in verhouding tot het koersniveau.
In de telecomsector zijn o.a. AT&T, Vodafone, Telefónica en Telefônica Brasil koopwaardig (dat laatste aandeel uitsluitend voor wie een hoger risico niet schuwt).

 

Deel dit artikel