Analyse
Allianz: advieswijziging 2 jaar geleden - donderdag 7 april 2016

Gezien de huidige situatie in de sector verlagen we onze ramingen.

Volgens ons zijn de markten te optimistisch, dreigen ze door de resultaten van Allianz te worden ontgoocheld en de koers af te straffen.
VERKOPEN.

 

Net als alle andere spelers uit de Europese verzekeringssector tracht Allianz de impact van het lage rentepeil op zijn resultaten te beperken. Zo zette het in Italië onlangs een portefeuille van levensverzekeringen in de etalage, doordat deze te kostelijk werd. Ook trekt de groep zich terug uit een aantal onzekere activiteiten in weinig winstgevende landen (bv. levensverzekeringen en activabeheer in Zuid-Korea). Deze desinvesteringen zijn duidelijk bedoeld om de belegger gerust te stellen en zullen geen onmiddellijke impact hebben op het resultaat. Wel menen we dat de groep haar winstgroeidoelstelling voor de volgende jaren (gemiddeld +5 % per jaar) niet zal halen, wel integendeel. Bijgevolg blijven we voor 2016 tippen op een winstdaling per aandeel tot 14 EUR. Ook verlagen we onze winstraming voor 2017 tot 14 EUR (t.o.v. 15 voorheen). Een scenario waarmee de markten (en dus de koers) geen rekening houden. Kies in de verzekeringssector bijgevolg eerder voor het Franse Axa, dat kan bogen op fraaiere groeivooruitzichten en een aantrekkelijk koersniveau.

 

Koers op het moment van de analyse: 137,99 EUR

 

De Duitse verzekeraar Allianz is wereldwijd actief in leven en niet-leven. De groep is eveneens actief op het vlak van vermogensbeheer via het Amerikaanse Pimco, dat momenteel een ernstige crisis doorstaat. 

 

Deel dit artikel