Analyse
Zetes: zet recordresultaten neer 2 jaar geleden - vrijdag 18 maart 2016

2015 was een boerenjaar. 2016 startte goed, toch is de groep vrij voorzichtig en verwacht ze even goed te presteren als in 2015.

De koers swingde de vorige 3 jaar al flink de pan uit. Maar het is te vroeg om te verkopen.
HOUDEN.

 

De omzet klom in 2015 met 5,3 %. In de tak Goods ID (goederenidentificatie), die een erg groot contract sloot met de Zwitserse post, nam die voor het 3e jaar op rij toe (+7,2 %). In People ID (personenauthenticatie) bleef de omzet vrij stabiel (-1,3 %), maar dikten de marges fors aan (minder levering van hardware, meer software en diensten die via langetermijncontracten regelmatige inkomsten opleveren). Door die stijgende marges (in mindere mate bij Goods ID) klom de winst met 77,1 % tot 2,13 EUR per aandeel. Het nettodividend (0,5840 EUR) stijgt met 23,6 %. Om nog te groeien wil Zetes o.a. meer oplossingen (Goods ID) aan bestaande klanten verkopen en zijn kleine overnames mogelijk. Ook kijkt Zetes naar Latijns-Amerika, waar het zijn grote Europese klanten wil volgen (Goods ID) en in de kleinere landen mikt op contracten voor People ID. Daarnaast kunnen de marges in de toekomst nog klimmen (meer diensten, standaardoplossingen, herstel in Duitsland en Zuid-Afrika). Voor 2016 zijn we iets optimistischer dan Zetes zelf en trekken we onze winstramingen op van 1,89 naar 2,18 EUR per aandeel. Voor 2017 tippen we nu op 2,32 EUR (1,95 EUR voorheen).

 

Koers op het moment van de analyse: 41,45 EUR

 

Zetes is een Belgische maar in Europa toonaangevende specialist in systemen voor automatische goederenidentificatie (Goods ID) en elektronische personenauthenticatie (People ID).

 

Deel dit artikel