Analyse
JinkoSolar: heeft in 2015 goed geboerd 2 jaar geleden - dinsdag 8 maart 2016

Uiteindelijk leden de zonnepanelen dan toch niet onder de dalende olieprijs.

Ook profiteert JinkoSolar van zijn lage productiekosten en de internationale faam van zijn merk. Toch blijft het aandeel riskant.
KOPEN als u het risico aanvaardt.

 

Na een annus horribilis in 2014 (daling olieprijs, handelsoorlog rond Chinese zonnepanelen) zette de groep mooie resultaten neer in 2015 en ziet ze de toekomst rooskleurig in. Want, in tegenstelling tot wat de markten hadden verwacht, had de daling van de olieprijs geen negatieve impact op hernieuwbare energie ten voordele van fossiele energie. De omzet van Jinko klom in 2015 met meer dan 60 %, wat o.a. te danken was aan stijging van de verkopen van zonnepanelen (+74 %). Dit was dan weer het gevolg van de sterke vraag die in de volgende jaren zou moeten aanhouden dankzij China (37 % v. verkopen van zonnepanelen) en de VS (26 %), die ook na 2020 fiscale incentives op zonne-energie zal toekennen. In 2016 zouden de verkopen van zonnepanelen met 40 % moeten klimmen. Ook is de groep winstgevend. Want al beschikt de sector over een grote productiecapaciteit, toch stabiliseerden de prijzen van zonnepanelen rond 0,56 USD per watt. Ook plukt Jinko de vruchten van zijn kostenbesparingen. Bijgevolg klom de winst per aandeel in 2015 met 48 % tot 3,38 USD. We tippen op een winst per aandeel van 5,58 USD in 2016 (+65 %) en van 7,36 USD in 2017 (+32 %).

 

 

Koers op het moment van de analyse: 24, 05 USD

 

JinkoSolar is een Chinese onderneming die actief is op het vlak van zonne-energie (voor de productie van elektriciteit). De groep is een van de enige verticaal geïntegreerde spelers van de sector (beheerst de volledige lijn, van de productie van silicium tot het maken en verkopen van zonnepanelen).

 

Deel dit artikel