Analyse
E.ON: we wijzigen ons advies en zullen dit aandeel niet meer volgen 2 jaar geleden - vrijdag 11 maart 2016

Het stijgingspotentieel is beperkt en het risico aanzienlijk.

Als gevolg van de terugtrekking van Duitsland uit de kernenergiesector kwam E.ON onder druk te staan. Ondanks het feit dat de groep vandaag meer op hernieuwbare energie focust, takelen de productie en de marges verder af. Maar gezien zijn schuldenberg zal E.ON de verplichte investeringen om opnieuw met groei aan te knopen, niet kunnen torsen.
VERKOOP DIT AANDEEL dat we niet meer zullen volgen.
Kies eerder voor de Franse sectorspeler
Engie.

 

Al vijf jaar wacht E.ON op een vergoeding van de Duitse overheid nadat deze laatste prompt aankondigde zich uit de nucleaire sector terug te trekken. Tegelijk tracht de groep haar blazoen op te poetsen door zich meer in te planten op de markt voor groene energie. Dit wordt echter een heuse uitdaging daar de groep hiervoor ervaring, tijd en vooral geld mist. Het project is dan ook steeds minder geloofwaardig, waardoor het aandeel alsmaar riskanter wordt.
Ondanks de daling van de koers keren wij dit aandeel dan ook liever de rug.

 

Koers op het moment van de analyse: 8,16 EUR

 

Het Duitse E.ON is actief in de nutssector (elektriciteit en gas). Het nieuws dat Duitsland de uitstap uit kernenergie wil versnellen was een schok voor de groep die nu steeds meer op alternatieve energiebronnen inzet.

 

Deel dit artikel