Analyse
Telecom Italia: markten speculeren op consolidatie 2 jaar geleden - donderdag 4 februari 2016

De markten speculeren op een mogelijke overname van de groep of fusie.

Wij geloven echter niet in een dergelijke operatie. We handhaven dan ook ons advies. 

VERKOPEN.

 

De hoofdaandeelhouder van Telecom Italia, Vivendi versterkte zijn positie in de Italiaanse groep en heeft nu 21,39 % van het kapitaal in handen. Bijgevolg speculeren de markten erop dat Vivendi zijn belang uiteindelijk tot 25 % zal opdrijven, waarna de Franse groep verplicht zal zijn een bod te doen op de rest van de groep. Deze hoop wordt verder gevoed door de audiënties van verschillende directieleden van Vivendi bij de senaat (wou meer weten over wat Vivendi van plan is met Telecom Italia) en door het fusieproject van de Franse operatoren Bouygues Telecom en Orange, dat trouwens insinueerde een oogje te hebben op Telecom Italia. 

 

Wij geloven echter niet in deze scenario's. Enerzijds ontkenden de directieleden van Vivendi enig project in die richting. En anderzijds zou een bod van Vivendi op Telecom Italia de Franse groep te duur komen te staan. Volgens ons dreef Vivendi zijn positie op om te vermijden dat zijn belang te zeer zou verwateren als gevolg van het toegenomen aantal aandelen van Telecom Italia in omloop, eens de converteerbare obligaties hun vervaldag zullen hebben bereikt. 

 

Koers op het moment van de analyse: 0,943 EUR

 

Telecom Italia is de grootste telecomoperator van Italië, zowel voor vaste als voor mobiele telefonie (TIM). Ook actief in Zuid-Amerika (o.m. TIM Brasil) en elders in Europa (internet).

 

Deel dit artikel