Analyse
Resultaat zonder verrassingen bij Orange 2 jaar geleden - woensdag 17 februari 2016

De omzet en het bedrijfsresultaat hebben zich in 2015 gestabiliseerd, na meerdere jaren waarin ze terrein moesten prijsgeven.

De horizon klaart op en we handhaven onze ramingen, maar de koers is te hoog.
VERKOPEN.

In de telecomsector kunt u beter kiezen voor Vodafone, AT&T, of Verizon. En wie een hoger risico niet schuwt, mag ook voor Telefônica Brasil opteren.

 

De winst per aandeel klokte in 2015 af op 1 EUR (met dank aan uitzonderlijke elementen).
Zoals verwacht klauterde het bedrijfsresultaat 0,1 % hoger (op vergelijkbare basis).
Voor 2016 mikt Orange op een nieuwe stijging van het bedrijfsresultaat. En om de groei te bestendigen (die er opnieuw is na meerdere moeilijke jaren) hoopt de groep Bouygues Télécom te kunnen overnemen. Over die operatie wordt nog altijd onderhandeld, maar volgens de CEO van Orange is de kans op slagen 1 op 2. Komt het tot een akkoord, dan zal dat echter niet noodzakelijk gunstig zijn voor de bestaande aandeelhouders van Orange, gezien het hoge prijskaartje waarvan sprake is (± 10 miljard euro).

 

Koers op het moment van de analyse: 15,38 EUR

 

Orange (ex-France Télécom) is de grootste telefoonoperator (vaste en mobiele telefonie, internet, televisie) in Frankrijk en de groep is ook goed ingeplant in het Verenigd Koninkrijk en in Spanje. Om zijn groei te stimuleren, kijkt Orange vooral in de richting van Afrika en het Midden-Oosten.

 

Deel dit artikel