Analyse
Haal 5 Amerikaanse aandelen in huis! 2 jaar geleden - donderdag 18 februari 2016

Ook onze Amerikaanse favorieten lijden onder de huidige beursvolatiliteit.

Toch blijven ze solide en aantrekkelijk indien u een beleggingshorizon beoogt van 5 jaar minimum. Profiteer dus van de recente koerscorrectie om uw positie op te drijven of nieuwe aandelen in portefeuille te halen. Opgelet, besteed per aandeel maximum 5 % van uw vermogen.

 

Door het toenemende risico verloor de S&P500 sinds begin 2016 9 %. Zo wordt de Chinese groeivertraging beschouwd als de voorbode van een sterke vertraging van de wereldconjunctuur. Daarnaast drukt de opmars van de dollar de export, waardoor de winst van Amerikaanse bedrijven afneemt. Ook de daling van de olieprijs maakt de markten wantrouwiger.

 

Toch blijven we vertrouwen hebben in de Amerikaanse economie (sterke vastgoedsector, loonstijgingen,..), al merken we een vertraging. We tippen op een stijging van het bbp van 2,6 % in 2016 en 2,3 % in 2017 (t.o.v. 2,6 % in 2015).

 

Accenture verdwijnt na een mooie koersstijging uit onze selectie. U mag dit kwaliteitsaandeel nu houden. Verder kopen we de volgende 5 Amerikaanse aandelen.

 

Verder raden we de volgende 5 Amerikaanse aandelen aan

Variaties: koers + dividenden sinds 1/1/2016 voor de belegger in EUR:
General Electric (-8,1 %): De tak olie & gas lijdt onder de dalende olieprijs maar de andere divisies doen het goed. Bevestigt de vooruitzichten voor 2016 en zal het budget voor herstructureringen verdubbelen.

 

AT&T (+5,3 %): De koers klimt ondanks de volatiliteit en dankzij het defensieve karakter van de telecommarkt. Het stijgend klantenbestand en het dalend aantal abonnementsopzeggingen zorgen voor- een regelmatige winstgroei.

 

Corning (+1,2 %): Het aandeel houdt stand dankzij het opverend kwartaalresultaat. Corning meent dat de prijzen van lcd-schermen minder zullen dalen dan verwacht. Akkoord met Saint-Gobain op het gebied van autoruiten met een directe impact op het resultaat.

 

Intel (-15,8 %): Het aandeel leed onder de bekendmaking van teleurstellende doelstellingen voor 2016 (voor China, pc-markt...). Intel tracht zich te versterken op veelbelovendere markten (chips voor servers, internet der dingen...).

 

Exxon (+3,6 %): De groep is erg solide en houdt beter stand dan het gemiddelde van de oliesector. Ze beknibbelt op haar investeringen en schort de inkoop van eigen aandelen op maar het dividend is niet bedreigd. Op korte termijn is er een risico op volatiliteit.

Deel dit artikel