Analyse
GTT: koers overdreven onder druk 2 jaar geleden - dinsdag 22 december 2015

De koers wordt momenteel meer beïnvloed door externe factoren dan door de troeven van GTT.

Profiteer van deze overdreven koersdip.
KOPEN.

 

De forse daling van het aandeel is een uiting van de huidige spanningen op de energiemarkt en de gevolgen hiervan voor de spelers uit de sector.

 

Het feit dat de koers van GTT in de loop van één dag meer dan 8 % verloor, is het gevolg van de aankondiging van Teekay. De Amerikaanse reder voerde immers een dividendverlaging door (met het oog op zijn schuldafbouw).

 

Nochtans is GTT niet rechtstreeks afhankelijk van rederijen. Ook is de groep schuldenvrij. Bijgevolg is haar dividend volgens ons niet bedreigd. Bovendien bevestigde ze haar groeidoelstellingen voor 2015 en 2016.

 

Na de koersdaling menen we dus dat het aandeel nóg aantrekkelijker is. We raden u dan ook aan om van deze beleggingsopportuniteit te profiteren.

 

Koers op het moment van de analyse: 36,79 EUR

 

GTT (GazTransport &Technigaz) is marktleider in afdichtingssystemen voor het vervoeren en opslaan van vloeibaar gas (lng). De groep ontwikkelde voor methaantankers een lekvrij membraan voor het vervoer van vloeibaar gas (lng). Zijn klanten zijn scheepswerven. De groep verkoopt hen het concept onder de vorm van een licentie en levert hen alle gedetailleerde plannen van de kuipen, de officiële goedkeuringsverklaring maar ook technische bijstand, …

 

Deel dit artikel