Analyse
Bouygues: alliantie met Orange? 2 jaar geleden - donderdag 10 december 2015

Zal Orange Bouygues Telecom overnemen?

Een toenadering onder goede voorwaarden zou voor Bouygues zeker welkom zijn. Maar er staat nog niets vast. Overigens zal het resultaat o.i. geleidelijk opveren.
KOPEN.

 

Orange zou aan het onderhandelen zijn over de overname van Bouygues Telecom. Maar gezien de operatie belangrijke gevolgen zou kunnen hebben (regelgeving, politiek), staat nog niets vast. Eerder wezen we echter al op de kwetsbaarheid van Bouygues Telecom onder meer t.a.v. concurrent Free. Ondanks recente inspanningen (minder kosten, lichte omzetstijging) zou de winstgevendheid er op termijn immers in het gedrang kunnen komen. Komt er een akkoord met Orange, dan zal Bouygues waarschijnlijk aandeelhouder blijven van de nieuwe entiteit (dat mogelijks TF1 zal omvatten, nog een probleemgeval van Bouygues). En al geven we de voorkeur aan een volledige terugtrekking (met een uitzonderlijk dividend?), toch zou Bouygues dankzij de operatie kosten kunnen uitsparen (investeringen in telecom wegen fors op het budget). Ook zou het zo meer kunnen focussen op zijn bouwpoot, die gunstige vooruitzichten geniet in het buitenland (eind september 2015: 23 % meer orders t.o.v. een jaar voorheen). Voor Bouygues in zijn geheel tippen we op een winst per aandeel van 1,20 EUR in 2015 (zonder akkoord met Orange) en van 1,55 EUR in 2016.

 

Koers op het moment van de analyse: 35,21 EUR

 

Bouygues is een Frans conglomeraat, actief in de bouw (onderhoud elektriciteitsnet inbegrepen), vastgoed, openbare werken (wegen), media (TF1) en telecom (mobiele telefonie). De groep bezit ook een participatie in Alstom.

 

Deel dit artikel