Analyse
Spadel: ga op het bod in 2 jaar geleden - woensdag 18 november 2015

Het overnamebod van de familie du Bois op Spadel, waarvan ze reeds 91 % in handen heeft, is op 13 november van start gegaan en loopt nog tot 4 december. De familie biedt 95 EUR per aandeel.

Praktisch

Op 8 december zal het resultaat van het bod op de drankengroep worden bekendgemaakt en de betaling zal gebeuren op 11 december. Het is uitkijken hoeveel extra aandelen de overnemer zal binnenhalen want belangenverdediger Deminor heeft misnoegde Spadel-aandeelhouders verzameld die niet zullen ingaan op het bod omdat ze het te laag vinden. Deze groep aandeelhouders heeft samen een kleine 5 % in handen.

 

Als de familie du Bois uiteindelijk toch de 95 % haalt dan volgt er een uitrookbod (tegen dezelfde voorwaarden) en als ze die drempel niet haalt, dan kan ze in eerste instantie het bod heropenen. Is daarna de 95 % nog niet bereikt dan kan ze de schrapping aanvragen en bij een goedkeuring van Euronext en de beurswaakhond FSMA verdwijnt het aandeel van de koerstabellen.

 

Neem deel

We raden u aan om op het bod in te gaan. De kans is klein dat de overnemer een hogere prijs gaat bieden terwijl de kans groot is dat u op het einde van de rit met illiquide aandelen blijft zitten die op de openbare markt (of op de beurs indien de schrapping niet wordt goedgekeurd) noteren.

 

Deel dit artikel