Analyse
Ontex trekt naar Mexico 2 jaar geleden - vrijdag 6 november 2015

Na een derde kwartaal conform de verwachtingen en in lijn met de tendens van het 1e halfjaar, breidt de groep uit in Latijns-Amerika.

De impact op de winst zou niet lang op zich moeten laten wachten.
HOUDEN.

 

Gered door de ontluikende markten klommen de kwartaalverkopen met 4,4 % (+6,3 % op vergelijkbare basis). Op de mature markten boeren ze echter verder achteruit. Zoals we verwachtten, kalfden de marges in het 1e halfjaar lichtjes af. Ten opzichte van het 3e kwartaal 2014 bleven ze stabiel. We bevestigen onze ramingen.

 

In het kader van de uitbreiding in de groeilanden, kondigde Ontex de overname aan van het Mexicaanse Grupo Mabe. De groep betaalt hiervoor een correcte prijs en verwerft zo een interessante basis in Latijns-Amerika. En eenmaal Grupo Mabe volledig in de resultaten van Ontex geïntegreerd zal zijn, zouden de verkopen op jaarbasis met 24 % moeten klimmen.

 

Een kwart van de prijs zal in aandelen worden betaald, waardoor het aantal aandelen zal toenemen. De operatie zal echter al een positieve impact hebben van meer dan 10 % op de winst per aandeel 2016. 

 

Koers op het moment van de analyse: 29,75 EUR

 

Ontex maakt luiers voor baby's (55 % van de verkopen) en volwassenen (33 %) en producten voor vrouwelijke hygiëne (tampons, … 12 %). Deze artikels worden verkocht aan supermarkten, ziekenhuizen en rusthuizen onder zijn eigen merken (38 %) of onder huismerken (62 %). De groep boekt 82 % van haar omzet in Europa, waar 12 van de 15 fabrieken gelegen zijn.

 

Deel dit artikel