Analyse
Montea: verwacht hogere winst en dividend 2 jaar geleden - dinsdag 24 november 2015

Het dividendrendement blijft vergeleken met andere GVV’s vrij aantrekkelijk (4,0 % netto).

Maar de uitkeringsgraad is hoog (weinig marge om dividend te verhogen bij winstdaling) en de premie van 79 % t.o.v. de intrinsieke waarde (21,88 EUR) buitensporig.

VERKOPEN.

 

 

Na een matig eerste halfjaar zette Montea in het 3e kwartaal puike cijfers neer. De winst per aandeel over de eerste 9 maanden bedraagt nu 1,60 EUR. De GVV verraste overigens met positieve vooruitzichten. Zo zou de portefeuille tegen eind dit jaar de kaap van een half miljard euro moeten ronden t.o.v. 475 miljoen eind september. Ook trekt Montea zijn winstvooruitzichten fors op tot 2,30 EUR per aandeel, al is dit grotendeels te danken aan een verbrekingsvergoeding van een huurder voor het voortijdig verlaten van een pand in Hulst-Willebroek, die in de boeken over 2 boekjaren zal worden opgenomen. Zonder die vergoeding tipt Montea op 2,14 EUR. Wij trekken dus onze winstraming op van 2,12 naar 2,14 EUR. De GVV mikt nu ook op een hoger dividend, zonder verdere precisering. We verhogen onze raming van 2,53 naar 2,55 EUR (bij 25 % roerende voorheffing). De bezettingsgraad ligt op 96,8 % en de schuldgraad op 53,6 % (vrij hoog). Over de eerste 9 maanden klom de waarde van de portefeuille (zonder wijzigingen) met ±1,9 %.

 

 

Koers op het moment van de analyse: 39,15 EUR

 

 

 

Montea is een openbare gereglemen-teerde vastgoedvennootschap (ex-vastgoedbevak) actief in logistiek en semi-industrieel vastgoed in België (48 %), Frankrijk (29,3 %) en Neder-land (22,7 %).

 

Deel dit artikel