Analyse
Intel: verwachtingen 2016 beter dan verhoopt 2 jaar geleden - vrijdag 20 november 2015

De Amerikaanse halfgeleiderproducent maakte verwachtingen voor 2016 bekend die hoger liggen dan wij hadden gedacht en is ook van plan om zijn dividend met 8% op te trekken.

Ondanks de recente koersklim heeft dit kwaliteitsaandeel uit de technologiesector volgens ons nog veel stijgingspotentieel in zijn mars. Het maakt dan ook deel uit van onze selectie aandelen om een basisportefeuille samen te stellen.

KOPEN.

 

Concreet mikt de groep voor 2016 op een omzetgroei van 5%, een stabiele brutomarge op 62%, een een dividend op jaarbasis van 1,04 USD (+8%). Dat zijn bemoedigende vooruitzichten op een moment dat de verkoop van processors voor computers, vandaag nog altijd de belangrijkste afzetmarkt van de groep, achteruitboert. En dat lijkt er dan ook op te wijzen dat de vraag in de andere activiteitstakken van Intel, o.a. processors voor servers, "the internet of things" (allerlei "smart devices" zoals chips, sensoren, enz. die met elkaar en met de mens communiceren), en geheugens, behoorlijk dynamisch is. De toekomst oogt met andere woorden best mooi…
Na dit positieve nieuws verhogen we onze raming van de winst per aandeel tot 2,52 USD voor 2016 (voorheen 2,3 USD). Voor 2017 mikken we op 2,68 USD.

 

Koers op het moment van de analyse: 34,30 USD

 

Amerikaanse producent van halfgeleiders; nummer één wereldwijd ondanks de opkomst van spelers gespecialiseerd in chips voor smartphones en tablets.

 

Deel dit artikel