Analyse
General Electric: afscheid bankactiviteiten 2 jaar geleden - woensdag 4 november 2015

General Electric neemt afscheid van zijn retailbankactiviteiten in de VS en biedt de mogelijkheid om GE-aandelen in te wisselen tegen aandelen van Synchrony.

Reageert u niet, dan blijft u aandeelhouder van General Electric, hetgeen wij u aanraden. De industriële focus van General Electric juichen wij immers toe. Ook beschikt de groep over mooie groeivooruitzichten. U mag dus nog steeds
KOPEN.

 

Het Amerikaanse conglomeraat General Electric biedt zijn aandeelhouders de mogelijkheid om per blok van 100 dollar aan General Electric-aandelen die wordt afgestaan, een tegenwaarde van 107,53 dollar aan Synchrony-aandelen te verkrijgen (deze prijs kan elke dag door de schommelingen van de twee aandelen wijzigen), goed voor een korting van minimum 7 %.

 

Hiermee kunnen aandeelhouders kiezen of ze liever financieel getinte activiteiten in hun portefeuille hebben en meegaan in het verhaal van Synchrony. Laatstgenoemde noteert reeds bijna anderhalf jaar op de beurs (ticker SYF) en kent een bewogen verloop. Ofwel kunnen ze ervoor opteren om aandeelhouder van General Electric te blijven en in te zetten op de hernieuwde focus op de industriële tak zonder de financiële activiteiten.

 

Indien u wenst de omwisseling te maken dan moet u dit voor 16 november 2015 laten weten aan uw financiële tussenpersoon. Gezien het eerder uitzonderlijke karakter van deze operatie is het moeilijk in te schatten welke fiscale implicaties ze zal hebben.

 

Koers op het moment van de analyse: 29,59 USD

 

General Electric is een industriële groep actief in uiteenlopende domeinen. Ze produceert uitrustingsgoederen voor de energiesector en de sector voor afvalwaterbehandeling zoals gas- en stoomturbines, windmolens, uitrustingen voor ontzilting (20 % van de omzet). Produceert ook voor de luchtvaart (vliegtuigmotoren, 21 %), de gezondheid (o.a. medische beeldvorming, 17 %) en de transportsector (locomotieven, mijnvoertuigen...).

 

Deel dit artikel