Analyse
Colruyt: gematigd optimistisch 2 jaar geleden - donderdag 1 oktober 2015

Hoewel de rek er wat uit is en Colruyt er nu niet meer in slaagt de hoge groeicijfers van weleer te evenaren, blijft de groep haar mannetje staan.

Qua rendabiliteit staat ze in Europa nog steeds aan de top.

HOUDEN.

 

Traditiegetrouw kondigt Colruyt tijdens zijn algemene vergadering eind september zijn vooruitzichten aan voor het lopende boekjaar, dat eindigt op 31 maart. De groep verwacht dat de druk op de omzet en marges niet zal afnemen (al viel het voorjaar al bij al mee) en voorziet op korte termijn geen significante verbetering van het economisch klimaat en het consumentenvertrouwen. Toch mikt ze nog steeds op een omzetgroei van 2 tot 4 % en gaat ze er nu ook van uit dat ze de winst van vorig jaar (zonder rekening te houden met de toen in het resultaat opgenomen eenmalige kost, nl. een boete voor kartelvorming) op zijn minst zal kunnen evenaren. Wij zijn een tikkeltje optimistischer en tippen voor dit boekjaar op een winststijging van een kleine 2 % tot 2,51 EUR per aandeel en op 2,59 EUR voor 2015-16. Intussen blijft Colruyt, dat nog steeds kan bogen op een groeiend marktaandeel (met 31 % nr. 1 in België), fors investeren in winkels, distributiecentra, informatietechnologie, energieprojecten... Zo nam het onlangs nog een Belgische online ondergoedwinkel over en wordt het nieuwe winkelconcept Cru (luxesupermarkt) verder uitgebreid. Overigens ontvangen de aandeelhouders op 6 oktober (ex-coupon 2 oktober) een nettovidividend van 0,75 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse: 43,03 EUR

 

Colruyt is de grootste voedingsdistributeur van België (discounts, buurtwinkels, groothandel + speelgoed, baby- en seizoensartikelen) die ook actief is in Frankrijk (winkels, groothandel en foodservice).

 

Deel dit artikel