Analyse
Ablynx: op goede weg 2 jaar geleden - woensdag 14 oktober 2015

Vorderingen in het klinisch onderzoek, de uitbreiding van het partnership met Merck, het akkoord met Taisho...: 2015 wordt een goed gevuld jaar.

Maar al telt het labo tal van producten in ontwikkeling, er is amper hoop op winst. 

HOUDEN als u het risico aanvaardt.

 

Caplacizumab (zeldzame bloedstollingsziekte; 10 000 gevallen per jaar in de ontwikkelde landen) is in de 3e en laatste fase getreden. Het is het verst gevorderde medicijn van Ablynx. De groep besloot het te ontwikkelen zonder partner (kan het zich veroorloven gezien haar vele cashmiddelen, afkomstig van partnerships voor andere molecules, o.a. met AbbVie). Bijgevolg zal ze 100 % van de inkomsten uit de verkopen van Caplacizumab in eigen zak steken (tot 300 miljoen per jaar volgens sommigen). In dit stadium is er echter 1 kans op de 2 dat Caplacizumab effectief wordt gecommercialiseerd. Ook wordt geen winst verwacht vóór 2018-19. Wel kan Ablynx bogen op 8 partnerships waaruit mooie liquiditeiten kunnen voortvloeien en kan het zich tot begin 2018 probleemloos financieren. Het labo is immers de meest veelbelovende Belgische biotech met ±30 producten in ontwikkeling. Maar slechts één is in fase III, drie zitten in fase II en één in fase I. Vreest u voor de risico's, kies dan voor een gediversifieerde en minder riskante belegging in de farmasector via de ETF Lyxor EU600 Healthcare.

 

Koers op het moment van de analyse: 11,05 EUR

 


Het Belgisch biotechbedrijf Ablynx werd opgerich in 2001. Het is actief in de ontwikkeling van nanobodies, een nieuwe generatie antilichamen die afkomstig zijn van proteïnes van lama’s en bestemd voor de behandeling van ontstekingen, tromboses, kankers, de ziekte van Alzheimer...

 

 

Deel dit artikel