Analyse
AB InBev trekt toch bod op, SABMiller slaat bod weer af! 2 jaar geleden - woensdag 7 oktober 2015

Het ziet er steeds meer naar uit dat de operatie niet zal doorgaan.

Speculeer niet op SAB Miller.
Houd uw AB InBev-aandelen.

 

Gisteren nog (06/10) kondigden we u aan dat SABMiller het vriendelijk overnamebod van AB InBev had geweigerd (klik hier om het vorige artikel te lezen).

 

En hoewel wij niet in dit scenario geloofden, besloot AB InBev vandaag (07/10) zijn bod te verhogen. De wereldwijde nummer 1 van de biermarkt bood deze keer 4215 pence cash per SABMiller-aandeel met een optie (enkel voor de grotere aandeelhouders) om een deel in AB InBev-aandelen te betalen.
En zoals verwacht sloeg SABMiller ook dit bod af.

 

Eigenlijk bestaat tussen de hoofdaandeelhouders van SABMiller onenigheid over het dossier. Zo is Altria (25 % van het kapitaal) tevreden met de voorwaarden van het huidige bod. BevCo (holding van Colombiaanse familie Santo Domingo; 15 % van het kapitaal) daarentegen legt de lat veel hoger. Volgens de holding onderwaardeert het voorstel van AB InBev de SABMiller-groep aanzienlijk.

 

Bij deze ligt de bal alweer in het kamp van AB InBev. Een veel hoger bod doen, wordt alvast niet makkelijk. Want hoe hoger de prijs van AB InBev ligt, des te nadeliger dit is voor de huidige aandeelhouders.

 

Koers op het moment van de analyse: 99,99 EUR

 

AB InBev, in 2008 ontstaan door de overname van het Amerikaanse Anheuser-Busch door het Belgisch-Braziliaanse InBev is met een marktaandeel van 25 % de grootste brouwerijgroep ter wereld. Bekende merken zijn o.m. Stella Artois, Jupiler, Budweiser, Beck's, Brahma…

 

Deel dit artikel