Analyse
Republic Airways worstelt met netelige situatie 2 jaar geleden - woensdag 9 september 2015

Het conflict tussen Republic en zijn piloten heeft een climax bereikt.

De situatie is zo erg dat de beleggers zich afvragen of de vliegmaatschappij de crisis zal overleven. Al is het aandeel niet duur, het risico is te hoog en dus kopen we niet.

HOUDEN. 

 

Spanning ten top tussen Republic en de vakbond die de ca. 2100 piloten vertegenwoordigt. Onlangs legde de directie haar "ultieme en beste" bod voor i.v.m. de werkomstandigheden en de verloning van de piloten. De vakbond kon dit voorstel echter niet aanvaarden, tot grote spijt van de beleggers. Want als een akkoord uitblijft, zou de maatschappij wel eens in financiële problemen kunnen terechtkomen. Sommigen vrezen zelfs voor een faillissement. Wij verwachten niet dat het zo'n vaart zal lopen. Volgens ons heeft Republic Airways voldoende ervaring en is het financieel sterk genoeg om de huidige crisis te doorstaan, al zal dit geen makkelijke opgave zijn. Niet alleen moet de groep zo spoedig mogelijk een akkoord zien te sluiten met de IBT-vakbond, daarnaast moet ze door een gebrek aan piloten de contracten met haar partners (o.a. American Airlines, Delta Airlines) heronderhandelen. Gezien deze dubbele uitdaging wil de directie voor de volgende 18 maanden geen financiële vooruitzichten aankondigen. Wij van onze kant handhaven onze winstramingen per aandeel: 0,35 USD in 2015 en 0,60 USD in 2016.

 

Koers op het moment van de analyse: 3,09 USD

 

Republic Airways is een regionale luchtvaartmaatschappij die elke dag ongeveer 1 400 korteafstandsvluchten tussen 110 steden in de Verenigde Staten en Canada uitvoert.

 

Deel dit artikel