Analyse
Onze selectie van Amerikaanse aandelen 2 jaar geleden - maandag 7 september 2015

Als gevolg van de volatiliteit op de Amerikaanse beurzen zijn een aantal kwaliteitsvolle aandelen opnieuw koopwaardig. De gelegenheid om onze selectie Amerikaanse favorieten aan te passen.

Door de vrees voor een verdere aftakeling van de Chinese economie beleefden de markten een woelige zomer. Zo verloor de S&P tussen 1 juli en 25 augustus 10 %. Ook de onzekerheid rond de renteverhoging in de VS wakkerde de volatiliteit aan. Dankzij de gezinsuitgaven (2/3 van economische activiteit) blijft de Amerikaanse economie immers dynamisch (+3,7 % van bbp in het 2e kwartaal) en is ze voldoende sterk om een renteverhoging te doorstaan. Beleggers vragen zich echter af wanneer dit effectief zal gebeuren.

 

Gezien het overdreven hoge niveau van de beurzen verkochten we in de laatste maanden een deel van onze Amerikaanse aandelen. Op de (middel)lange termijn verdienen ze echter nog een plaats in uw portefeuille. Onze voorkeur gaat uit naar solide aandelen met een overdreven afgestrafte koers t.o.v. de groeivooruitzichten.

(Rendement sinds 01/07/2015 voor de belegger in euro)

 

 

Chevron (- 20,3 %)

Werd onttroond door Exxon.

 

Accenture (- 2,2 %)

Trok zijn winstramingen 2015 op. Zijn troeven zijn: een kwaliteitsvol aanbod, een regelmatige winstgroei.

 

General Electric (- 9,4 %)

Focust verder op zijn industriële activiteiten om beter op te boksen tegen de concurrentie. Troeven: biedt diensten gelinkt aan zijn industriële activiteiten aan; beschikt over een goed gevulde oorlogskas.

 

Intel (- 6,0 %)

Lijdt onder de vertraging van de markt voor pc-halfgeleiders, maar blijft zich diversifiëren in de processors voor smartphones en tablets. Troeven: spitstechnologisch (waardoor de concurrentie op afstand wordt gehouden); lage schuldenberg.

 

AT&T (- 6,9 %)

Afgelopen kwartaal was beter dan verwacht. Kan het hoofd bieden aan de concurrentie op zijn binnenlandse markt. Troeven: trouw klantenbestand ondanks de concurrentie, gul en stabiel dividend (brutorendement: 5 %).

 

Corning (- 11,8 %)

Vervoegt onze selectie na zijn recente koersdip. Troeven: hoge winstgevendheid; spitstechnologie voor tv-schermen, smartphones, …

 

Deel dit artikel