Analyse
Bouygues: in overgangsfase 2 jaar geleden - dinsdag 8 september 2015

De overgang verloopt zoals voorzien. Bijgevolg handhaven we onze winstramingen per aandeel voor 2015 en 2016 op 1,2 en 1,55 EUR.

De koers lijdt onder het overdreven pessimisme van de beleggers. Wij zijn echter positiever gestemd.
KOPEN.

 

Er waren geen slechte verrassingen in het 1e halfjaar. Ondanks een omzetdaling van 4 % op vergelijkbare basis (1 % met positieve wisselkoerseffecten), bleef het resultaat vrijwel stabiel (-0,12 EUR/aandeel). Na een moeilijk 1e kwartaal wat de rentabiliteit betreft, kon de groep zich mooi herpakken en boekte ze een opmerkelijk beter resultaat in de bouwpoot, waar de vooruitzichten op internationaal vlak fraai ogen. Maar de Franse conjunctuur blijft het moeilijk hebben (orderboekje voor bouwpoot: -9 %) en Bouygues Telecom blijft verlieslatend. Na het mooie bod van Altice (Numericable-SFR) op die tak te hebben verworpen, blijft de directie erop vertrouwen dat ze in staat is de telecompoot op haar eentje te controleren. Hierbij verwijst ze naar het succes van haar commerciële strategie (supersnel internet). Ook is ze van plan nog meer kostenbesparingen door te voeren. Hoewel we het optimisme van de directie wat gemaakt vinden, gaat Bouygues de goede richting op. Toch sluiten we een overname van Bouygues Telecom door een andere speler niet uit. Hierdoor zou de groep haar bouwpoot internationaal nog verder kunnen ontwikkelen.

 

Koers op het moment van de analyse: 34,34 EUR

 

Bouygues is een Frans conglomeraat, actief in de bouw (onderhoud elektriciteitsnet inbegrepen), vastgoed, openbare werken (wegen), media (TF1) en telecom (mobiele telefonie). De groep bezit ook een participatie in Alstom.

 

Deel dit artikel