Analyse
Picanol: orderboek blijft nog erg goed gevuld 2 jaar geleden - woensdag 26 augustus 2015

Picanol heeft een goede 1e jaarhelft achter de rug.

Ondanks de China-perikelen worden ook voor de rest van het jaar puike cijfers verwacht. Maar na de recente correctie ligt de koers nog steeds te hoog rekening houdend met de vooruitzichten.

VERKOPEN.

 

In het 1e halfjaar steeg de omzet met 18,1 %, netjes binnen de vork die de groep had vooropgesteld. Om de vraag van de klanten op te vangen moe(s)t ze wel tijdelijke medewerkers aanwerven! De winst boomde met 42,8 %. Dat was vooral dankzij de winstbijdrage van de 30,3 %-participatie in Tessenderlo Chemie, die meer dan verdubbelde (zonder Tessenderlo steeg de winst met 23 %). Hoewel Picanol een belangrijk deel van zijn omzet realiseert in Azië (in 2014: 55,7 % in het Midden- en Verre Oosten) en vooral in China (waar het ook een productievestiging heeft) zit het orderboek, althans voor de 2e jaarhelft, nog altijd erg goed gevuld. Picanol mikt op een halfjaaromzet in dezelfde grootteorde als in het boerenjaar 2013! Maar voor de langere termijn blijft het veeleer koffiedik kijken (cyclische textielmarkt, China erg belangrijk). We trekken voor 2015 onze winstraming per aandeel op van 3,50 naar 4,34 EUR. Voor de 2 volgende jaren gaan we voorzichtigheidshalve uit van een lagere omzet. Wel mikken we op een hogere winstbijdrage van Tessenderlo. Voor 2016 en 2017 tippen we op 4,24 en 4,57 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse: 50,50 EUR

 

Met fabrieken in België en China behoort het Ieperse Picanol tot de belangrijkste bouwers van weefgetouwen ter wereld. De groep investeert veel in onderzoek & ontwikkeling en is gespecialiseerd in hoogtechnologische weefmachines. Daarnaast ontwikkelt, produceert en verkoopt de divisie Industries onderdelen en systeemoplossingen voor andere machinefabrikanten uit zowel de textielindustrie als andere sectoren. Heeft 30,3 % in Tessenderlo.

 

Deel dit artikel