Analyse
CSC: bevestigt doelstelling voor huidig boekjaar 2 jaar geleden - donderdag 13 augustus 2015

Het kwartaalresultaat is conform onze verwachtingen.

De opsplitsing van de groep in twee aparte entiteiten overtuigt ons geenszins. Ook is het potentiële positief effect van deze scheiding al grotendeels in de koers verrekend.
VERKOPEN.

 

Over het eerste kwartaal van het boekjaar (sluiting: 31/03) klom de winst per aandeel met 8 % op vergelijkbare basis en kon de bedrijfsmarge verder herstellen. Overigens kocht de groep in de laatste maanden massaal eigen aandelen in.

 

Op een jaar tijd boerde de omzet echter met bijna 15 % achteruit. Daarnaast blijft het aantal bestellingen aan de lage kant. Op termijn dreigt de gebrekkige groei op het resultaat te wegen.

 

Niettemin handhaven we onze winstramingen.

 

Koers op het moment van de analyse: 66,77 USD

 

Computer Sciences Corporation is een Amerikaans computerbedrijf dat aan industriële klanten en openbare diensten (ongeveer 50 % van de omzet) globale informaticaoplossingen aanbiedt: advies geven, projecten uitwerken, systemen integreren, uitbesteding van IT-activiteiten. De groep heeft ongeveer 90 000 werknemers en is actief in 90 landen. In de VS, waar ze 62 % van haar omzet haalt behoort ze tot de top 5 van haar sector.

 

Deel dit artikel