Analyse
Verizon: kwartaal zonder verrassingen 3 jaar geleden - donderdag 23 juli 2015

Het kwartaalresultaat is conform onze verwachtingen.

Gezien de klanten van de groep uitermate trouw zijn, oogt de toekomst rooskleurig. Het dividend is aantrekkelijk en het aandeel ondergewaardeerd.
KOPEN.

 

Het 2e kwartaal ligt in de trant van het 1e: de omzet klom met 3 % en de winst per aandeel met 14 % (vergelijkbare basis). De groep, die in de VS de nr. 1 is op de telecommarkt, kan de versterkte concurrentie goed verteren. Dankzij haar kwalitatief netwerk en ondanks haar hoger dan gemiddelde tarieven staat de getrouwheid van haar klanten al 3 jaar op zijn hoogste peil en blijft ze maar nieuwe abonnees vergaren. De groep kan dan ook bogen op een comfortabele bedrijfsmarge (36,6 % t.o.v. 35,5 % een jaar geleden). Wil ze aan de top blijven, moet ze echter zwaar investeren (18 miljard dollar sinds begin 2015: een flink deel voor de aankoop van licenties, 4 miljard voor AOL-overname…). Bijgevolg kreunt ze onder een zware schuld. Meteen ook de reden waarom de risicofactor van het aandeel 3 bedraagt tegenover. 2 voor concurrent AT&T (34,27 USD; kopen). Dankzij de overvloed aan gegenereerde liquiditeiten zou Verizon zijn schuld in de volgende jaren echter snel moeten kunnen afbouwen en een gul dividend blijven uitkeren (huidig brutorendement: ±5 %). We handhaven onze winstramingen per aandeel op 3,70 USD in 2015 en 3,90 USD in 2016.

 

Koers op het moment van de analyse: 46,45 USD

 

Verizon is een Amerikaanse telecomoperator, actief in internetdiensten, televisie en vaste telefonie, maar ook in mobiele telefonie (nr. 1 in de VS).

 

Deel dit artikel