Analyse
Republic Airways: forse turbulentie! 2 jaar geleden - vrijdag 31 juli 2015

Na de winstwaarschuwing die de groep lanceerde, hebben de markten het aandeel fors afgestraft.

Het aandeel is niet duur maar gezien het hoge risico en het gebrek aan visibiliteit, raden we u aan niet te kopen.
HOUDEN.

 

Terwijl de groep in het 2e kwartaal een winst per aandeel voorspelde tussen 0,20 en 0,30 USD zou het resultaat, dat over een paar weken zou moeten worden bekendgemaakt, op amper ±0,09 USD uitkomen. Bovendien weigert Republic Airways nog verdere financiële en operationele ramingen vrij te geven. Reden hiervoor is het eindeloze conflict tussen de directie en de vakbond IBT over de werkomstandigheden van de piloten. Zolang er geen akkoord bereikt is, moet de groep de huidige contracten aanhouden. Gevolg is echter dat de piloten het aftrappen en elders een betere vergoeding trachten te vinden. Ook kan de groep zonder een nieuwe CAO niet op zoek naar nieuwe piloten. Bijgevolg moet ze vluchten schrappen voor de rest van 2015 en het eerste deel van 2016.

 

Hierdoor wordt de betrouwbaarheid van het bedrijf serieus aan de kaak gesteld en dreigt het beleggersvertrouwen een flinke deuk op te lopen. Bijgevolg hebben we onze winstramingen fors verlaagd tot 0,35 USD voor 2015 (t.o.v. 1,10 voorheen) en 0,60 USD voor 2016 (t.o.v. 1,40).

 

Koers op het moment van de analyse: 4,50 USD

 

Republic Airways is een regionale luchtvaartmaatschappij die elke dag ongeveer 1 400 korteafstandsvluchten tussen 110 steden in de Verenigde Staten en Canada uitvoert.

 

Deel dit artikel