Analyse
Pirelli : Russische connectie toegelicht 3 jaar geleden - woensdag 1 juli 2015

Hoewel de groep haar aanwezigheid in Rusland extra in de verf zet, gaat ze over in Chinese handen.

Maar de prijs die de Chinezen betalen voor het belang ligt niet boven de huidige koers, die als vrij duur kan worden bestempeld. 
Verkopen.

 

De Italiaanse bandenspecialist Pirelli en de Russische oliereus Rosneft versterken hun banden (hoewel het belang van de Russen in het kapitaal van Pirelli vermindert na de belangrijke instap van het Chinese ChemChina). Kort samengevat bestaat het akkoord erin om nieuwe verkooppunten voor Pirelli-banden op te starten in de pompstations van Rosneft. Tegen het einde van het jaar voorzien de twee bedrijven om tot 15 verkooppunten te openen in de regio van de Russische hoofdstad Moskou. Tegen 2019 zouden het er al minimum 200 moeten zijn.
Hoewel Pirelli ongetwijfeld garen spint bij dit nieuwe akkoord, bestaat toch het risico dat ze enkele voordelen zal kwijtspelen. Pirelli is immers bandenleverancier aan de Formule 1 tot en met 2016. De komende maanden zal echter worden beslist aan wie dit contract zal toegewezen worden voor de komende drie jaar (2017 à 2019). En het Franse Michelin liet reeds weten klaar te staan om opnieuw deze rol op zich te nemen. Pirelli zal deze concurrentie het hoofd moeten bieden.

 

Koers op het moment van de analyse: 15,26 EUR

 

De Italiaanse groep Pirelli is actief in kwaliteitsautobanden.

 


 

Deel dit artikel