Analyse
Barco: klimt de techneut uit het dal? 3 jaar geleden - vrijdag 24 juli 2015

Dankzij een sterke dollar legde Barco in de 1e jaarhelft puike verkoopcijfers voor.

Vooral de Amerikaanse en Aziatische markten digitale cinema in China!) presteerden sterk. Barco lijkt weer goed op weg, maar we zouden afwachten tot het herstel zich bevestigt.
HOUDEN.

 

Zonder rekening te houden met de afgestoten defensie- en luchtvaarttak (eind januari) klom de omzet in het 1e halfjaar met 16,6 %. De bedrijfswinst kelderde echter met 41,4 %. Dat was echter enkel te wijten aan een wijziging van de boekhoudkundige verwerking van de gemaakte R&D-kosten (voortaan rechtstreeks als kost geboekt en niet meer over meerdere jaren afgeschreven). Concreet zal door de overgang naar die methode dit jaar en in de 1e helft van 2016 de winst worden afgeroomd door "dubbele" R&D-kosten. De meerwaarde op de verkoop van de defensie- en luchtvaarttak zorgde er wel voor dat de nettowinst t.o.v. een jaar geleden verveelvoudigde. Met een flink aangedikte oorlogskas blijft Barco op zoek naar overnames om zijn marktpositie te versterken (zoals het Amerikaanse ADVAN in juni in de gezondheidszorgtak). Voor 2015 rekent Barco nu op een omzetgroei van 5 à 10 % (voorheen stabiel tot licht hoger) en een bescheiden groei van de bedrijfswinst vóór afschrijvingen. Wij tippen op een winst per aandeel van 1,98 EUR voor 2015, van 1,40 EUR voor 2016 en van 3,50 EUR voor 2017.

 

Koers op het moment van de analyse: 61,20 EUR

 

Barco is een Belgisch technologiebedrijf dat visualisatie- en displayoplossingen (schermen, projectoren ...) levert voor professionele markten. Het is actief in meer dan 90 landen en meer dan 2/3 van de omzet wordt buiten Europa gerealiseerd.

 

Deel dit artikel