Analyse
Zes Amerikaanse aandelen voor u! 3 jaar geleden - donderdag 11 juni 2015

Aanlokkelijke, kwalitatieve aandelen ondanks het stormachtig beursklimaat.

Net als de beurzen aan de andere kant van de grote plas zijn de Amerikaanse aandelen die we opvolgen, onderworpen aan een zekere volatiliteit. Maar zelfs in dit stormachtige klimaat raden we u een aantal kwalitatieve en volgens ons koopwaardige aandelen aan. We voegen zelfs een nieuw aandeel toe aan onze selectie: dat van grootgrutter Wal-Mart Stores.

 

In de VS trekt de hemel dicht. Maar nadat de economie in het 1e kwartaal kromp, zou ze in het 2e kwartaal moeten opveren. Ook zal de jobcreatie van mei de consumptie (groeimotor lokale economie) stutten.

 

Vroeg of laat zal dit leiden tot een normalisering van de monetaire politiek met een trage remonte van de rentevoeten en de obligatierendementen. Rekening houdend met die vooruitzichten zijn de markten iets terughoudend, wat tot een overwaardering van de dollar kan leiden (en vervolgens tot een depreciatie, wat nefast zou zijn voor de rendementen in euro...).

 

Gezien de context is het voor een aantal Amerikaanse aandelen tijd om uw winst te nemen. Sinds Kraft zijn fusie met Heinz aankondigde, raden we u het aandeel niet meer aan. Andere aandelen van solide groepen zijn wel nog de moeite waard.

 

Koersvariaties sinds 01/03/15; in USD + in EUR

 

Wal-Mart Stores

Het recente resultaat leed onder de stijging van de dollar (o.i. tijdelijk). De groep tracht kosten te besparen en is op zoek naar groei buiten de VS. Profiteer van de koersdaling om te kopen. Gezien de soliditeit van de groep, beperkt de risicograad van het aandeel zicht tot 2 (op 5).

 

Accenture (+6,5 %, +5,9 %)

Verhoogt zijn omzetdoelstellingen, boost zo zijn koers en versterkt zijn knowhow op het vlak van distributie met de overname van Javelin (data-analyse, digitale strategie...).

 

AT&T (+2 %, +1,5 %)

Wacht op de goedkeuring van de autoriteiten voor de overname van DirecTV (satelliet). De groep zal zo haar aanbod uitbreiden, haar inkomsten per abonnee opdrijven en haar klanten aan zich binden.

 

Intel (-2,8 %, -3,4 %)

Aan de overname van Altera hangt een duur prijskaartje maar dankzij de operatie zal Intel zich versterken in de chips voor datacentra en de markt voor slimme voorwerpen aanboren.

 

General Electric (+4,9 %, +4,3 %)

De koers veerde op na de aangekondigde afstotingen in de financiële tak en de hercentrering op de industrie.

 

Chevron (-5 %, -5,5 %)

Door de lage olieprijs ebt de koers weg van zijn hoogtepunt van de laatste 12 maanden. Maar Chevron blijft solide.

 

Deel dit artikel