Analyse
Kiadis Pharma trekt naar de beurs 3 jaar geleden - woensdag 24 juni 2015

Moet u intekenen?

Neen. We zouden niet intekenen op deze beursintroductie want de weg is voor het bedrijf nog lang en vol met uitdagingen. Het risico ligt te hoog.
NIET INTEKENEN.

 

Wie, wat?

De beursaspirant Kiadis Pharma heeft een technologie gebaseerd op celtherapie ontwikkeld die bij beenmergtransplantaties kan worden toegepast. Kiadis richt zich op twee therapeutische indicaties: leukemie (een veel voorkomende vorm van bloedkanker) en thalassemie (een erfelijke bloedziekte). De technologie, ATIR genaamd, zou het mogelijk maken om afweerreacties bij de ontvanger op donorweefsel te beperken of zelfs uit te schakelen zodat de patiënt niet hervalt of te maken krijgt met infecties. Bovendien zou deze technologie de geschiktheid van het aantal donoren moeten kunnen verhogen.

 

Geen enkel product

Het meest gevorderde middel, ATIR101, zit momenteel in fase II en in het 1e trimester 2016 worden resultaten verwacht. Als de resultaten positief zijn kan fase III worden aangevat. Vandaag heeft het middel 1 kans op 2 om ooit te worden gecommercialiseerd (ten vroegste tegen 2019-2020). ATIR201, dat zich richt op patiënten met thalassemie zit momenteel in fase I en zou in het 2e kwartaal van 2016 naar fase II kunnen opschuiven.

 

Aanbod

Het biotechbedrijf wil 25 à 33 miljoen euro ophalen door nieuwe aandelen tegen 11 à 13,75 EUR naar de beurs te brengen. De intekenperiode loopt nog tot 30 juni maar kan vervroegd worden afgesloten. De eerste notering is voorzien voor 2 juli. Kiadis heeft dringend geld nodig (in september zit het op droog zaad) om zijn onderzoeken te financieren. Het opgehaalde geld van de introductie zal te weinig zijn om de periode tot 2019-2020 (mogelijk commercialisatie) te overbruggen. Extra kapitaalverhogingen zijn dus niet uit te sluiten.

 

Deel dit artikel