Analyse
BASF: bod op Syngenta? 3 jaar geleden - vrijdag 5 juni 2015

Mogelijks zal BASF een bod doen op Syngenta, dat tevens in het vizier ligt van Monsanto…

Tot nog toe handhaven we onze adviezen. Ook raden we u aan niet te speculeren.
BASF en Syngenta: HOUDEN.
Bayer: VERKOPEN.

 

Het Duitse chemiebedrijf BASF zou overwegen Syngenta over te nemen, de Zwitserse specialist in fytosanitaire producten, waarop Monsanto eveneens zijn oog liet vallen maar nog steeds geen nieuw bod deed. BASF is de nummer 2 in fytosanitaire producten na Syngenta en landgenoot Bayer. Bijgevolg zou een overname ongetwijfeld op verzet stoten vanwege de concurrentieautoriteiten (net als Monsanto in de zaden).

 

Waarschijnlijk zou het voor BASF een betere zaak zijn als de groep enkel de zadendivisie van Syngenta zou overnemen. Deze afdeling zou Monsanto toch moeten afstoten om groen licht te krijgen van de concurrentiewaakhond. Ook zou een prijzenoorlog met Monsanto vrij kostelijk kunnen uitvallen.

 

Voor de aandeelhouders van Syngenta zou een tweestrijd tussen Monsanto en BASF geen slechte zaak zijn. Niettemin speculeert u best niet. De soufflé zou wel eens gauw kunnen inzakken indien Monsanto en BASF er de brui aan geven.

 

Koers op het moment van de analyse:
Syngenta: 416 CHF
BASF: 82,55 EUR
Bayer: 127,40 EUR

 

Het Zwitserse Syngenta is wereldwijd nummer 1 voor de productie en de commercialisering van fytosanitaire producten. De groep is tevens één van de belangrijkste spelers op de zadenmarkt
 
Duitse chemiegroep,de grootste ter wereld met zes polen: chemie, plastics, speciale materialen, functionele oplossingen, landbouwchemie, olie & gas. BASF stelt wereldwijd ongeveer 97 000 mensen tewerk. Belangrijke klanten zijn de auto-, de farma- en de verpakkingsindustrie, de bouw, de fabrikanten van elektrisch en elektronisch materieel, cosmetica, onderhoudsproducten …
 
De Duitse chemie- en farmagroep Bayer is actief in de gezondheid (meer dan de helft van de winst), landbouwchemie en plastics.

 

Deel dit artikel