Analyse
Banken en verzekeraars: wat met Griekenland? 3 jaar geleden - maandag 29 juni 2015
Is er een gevaar?

Ageas en KBC zijn correct gewaardeerd. HOUDEN.
Delta Lloyd is goedkoop. KOPEN.

 

Door het uitblijven van een oplossing voor Griekenland hebben de Europese banken en verzekeraars op 29/06 fors geleden. Ageas, Delta Lloyd  en KBC  hebben echter geen Griekse overheidsobligaties in portefeuille, zijn dus niet rechtstreeks betrokken en zouden dus niet zozeer onder de situatie moeten lijden (tenzij het Griekse probleem de hele Europese financiële sector zou besmetten).

 

Koersen op het moment van de analyse:
Ageas: 35,02 EUR
Delta Lloyd: 15,35 EUR
KBC: 62,13 EUR

 

Ageas is een internationale verzekeringsholding die actief is in België, het VK en 10 andere landen in Europa en Azië. Als opvolger van Fortis sleept ze nog een aantal rechtszaken uit het verleden mee.

 

Delta Lloyd Groep is een Nederlandse financiële dienstverlener actief in het aanbieden van levensverzekeringen en pensioenen, schadeverzekeringen, fondsbeheer en bancaire producten en diensten aan klanten in Nederland en België.

 

KBC is een Belgische bankverzekeraar met een tweede thuismarkt in Centraal- en Oost-Europa. KBC heeft de ambitie een onafhankelijke, middelgrote bankverzekeraar te zijn voor particulieren en middelgrote ondernemingen.

 

 

Deel dit artikel