Analyse
Retail Estates: kapitaalverhoging 3 jaar geleden - donderdag 7 mei 2015

Om zijn expansie te financieren gaat de openbare vastgoedvennootschap Retail Estates een kapitaalverhoging met voorkeurrecht doorvoeren.

Hoewel de nieuwe aandelen met een fikse korting tegenover de beurskoers naar de markt worden gebracht zouden we toch niet intekenen.
VERKOOP UW RECHTEN EN AANDELEN.

 

Modaliteiten

– Intekenperiode: van 7 tot 21 mei
– Prijs: 60,50 EUR + 6 coupons nr. 22 (voorkeurrechten noteren tijdens de intekenperiode op de beurs).
– Niet-uitgeoefende voorkeurrechten worden als scrips verkocht. De opbrengst daarvan wordt op 28 mei uitgekeerd aan de aandeelhouders die hun coupon 22 nog hebben.
– Coupon 21 (dividend over boekjaar 2014-15, sluiting 31 maart; 3,10 EUR bruto of 2,325 EUR netto) en coupon nr. 22 werden reeds geknipt op 6 mei na de beurssluiting.

 

Opgelet

De korting mag dan wel aantrekkelijk lijken, toch betaalt de intekenaar eigenlijk steeds het volle pond. De waarde van de 6 benodigde voorkeurrechten komt in theorie immers overeen met het verschil tussen de beurskoers (na knippen van coupons 21 en 22) en de uitgifteprijs… er is dus geen free lunch! De opbrengst van het voorkeurrecht vergoedt immers de bestaande aandeelhouders voor de verwatering door de uitgifte van extra aandelen.

 

Deel dit artikel