Analyse
Delta Lloyd: kapitaalpositie verder verstevigd 3 jaar geleden - woensdag 20 mei 2015

De kwartaalupdate hield geen verrassingen in.

Delta Lloyd blijft interessant voor beleggers die tuk zijn op een fraai dividend (rendement : 6,1 % bruto). Het risico ligt wel een stuk hoger dan voor de dividendaandelen Gimv en TINC.
KOPEN.

 

In het 1e kwartaal stegen de premie-inkomsten met 3,8 %. De productie in de levensverzekeringstak (totaal bedrag aan premies uit nieuwe levensverzekeringscontracten) bleef min of meer op peil (-1,9 %). Wel daalde de winstmarge op de nieuwe polissen van 3 naar 1 %. Ook in de schadetak bleven de premies vrijwel stabiel (-0,5 %). Daar verbeterde wel de gecombineerde ratio (verhouding tussen schadelasten + kosten en geïnde premies). Voorts zag Delta Lloyd zijn beheerd vermogen toenemen (vooral dankzij beleggingsfondsen voor particulieren). Ook zijn solvabiliteit steeg flink, o.a. dankzij de kapitaalverhoging in maart (uitgifte nieuwe aandelen zonder voorkeurrecht). Hierdoor zit de groep opnieuw boven het niveau dat ze beoogt en heeft ze meer vrijheid om de haar toevertrouwde middelen rendabeler (en iets risicovoller) te beleggen. Naar verwachting wordt de verkoop van Delta Lloyd Bank België en Delta Lloyd Deutschland respectievelijk in het 2e kwartaal en in de 2e jaarhelft afgerond (wachten op goedkeuring toezichthouders). We tippen op een winst per aandeel van 2,25 EUR voor 2015 en van 2,32 EUR voor 2016.

 

Koers op het moment van de analyse: 17,20 EUR

 

Delta Lloyd Groep is een Nederlandse financiële dienstverlener actief in het aanbieden van levensverzekeringen en pensioenen, schadeverzekeringen, fondsbeheer en bancaire producten en diensten aan klanten in Nederland en België.

 

Deel dit artikel