Analyse
Deceuninck: sterkere kwartaalomzet dan verwacht 3 jaar geleden - woensdag 13 mei 2015

Maar gezien de recente stijging van de pvc-prijzen, verhogen we onze winstramingen niet.

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

In het 1e kwartaal klommen de verkopen met 18 %. Zelfs zonder rekening te houden met de overname van het Turkse PIMAS bedraagt de omzetstijging nog 8,7 %. Dit is te danken aan de wisselkoerseffecten en de verkopen in de VS (+19,5 % zonder wisselkoerseffecten). De verkochte volumes (zonder PIMAS) gaan 3,1 % hoger. Deze tendens zou zich in het 2e kwartaal moeten verder zetten ondanks de concurrentie van goedkopere Oost-Europese sectorspelers, waardoor de verkopen in Frankrijk, België en Duitsland afnemen.

 

Niettemin verhogen we onze winstramingen niet. De prijs van pvc, de grondstof van de groep, is immers aan het klimmen. Dit is enerzijds te wijten aan de opverende olieprijs, waardoor de prijs van ethyleen stijgt. En anderzijds aan de productieproblemen waarmee verschillende Europese leveranciers worstelen, wat op het aanbod weegt.

 

Koers op het moment van de analyse: 1,95 EUR

 

Het Belgische bedrijf Deceuninck behoort tot de drie grootste Europese producenten van pvc-profielen, van het ontwerp tot de extrusie, voor de bouwsector (deuren, ramen…). De groep realiseert 1/3 van de verkopen in Oost-Europa en Duitsland. West-Europa (zonder Duitsland) is goed voor 1/3 van de verkopen en de VS voor 14 %. Na de overname van Pimas (eind 2014), zal de groep 27 % omzet in Turkije boeken (20 voorheen).

 

Deel dit artikel