Analyse
United Technologies: koopwaardig? 3 jaar geleden - donderdag 2 april 2015

Loont het de moeite om te beleggen in de Amerikaanse industriële groep United Technologies?

Nee. De groeivooruitzichten van de groep en haar financiële sterkte zijn kenmerken die door beleggers worden gezocht. De koers ligt niet ver onder zijn recordhoogte en het potentieel is volgens ons te beperkt om het aandeel te kopen.
Heeft u het aandeel in uw portefeuille, dan mag u het houden. Wilt u op deze markt beleggen, kies dan
General Electric dat over een groter stijgingspotentieel beschikt.

 

Gediversifieerde groep

United Technologies, genoteerd op de New York Stock Exchange met ticker UTX, is een Amerikaanse groep die motoren voor de militaire en civiele luchtvaart, helikopters, air conditioning systemen en liften produceert.

 

Met uitzondering van de periode 2008/2009 kent United Technologies een regelmatige groei van zijn activiteiten en marges. De voorbije 10 jaar kende de omzet een jaarlijkse stijging van 6 % terwijl de nettowinst gemiddeld met 8 % toenam en de winst per aandeel 10 %. Ook op het vlak van cashgeneratie is er een gestage hausse. Dit laat de industriële groep toe om zijn investeringen en dividenden (uitbetaling van de winst of pay out van 35 %) te financieren. De laatste jaren is het dividend trouwens gestaag gestegen.

 

Winstgevendheid opdrijven

De directie heeft als doelstelling de winstgevendheid van elke tak constant op te drijven. In dit kadert overweegt ze overnames in het buitenland. Ook doen geruchten over mogelijke afsplitsingen van bepaalde filialen de ronde (ruimtevaart- en niet-ruimtevaartactiviteiten). Maar voor het ogenblik is er weinig concreet nieuws. De belangrijkste markten van United Technologies (defensie, luchtvaart) blijven het ondertussen vrij goed doen.

 

Koers op het moment van de analyse: 116,90 USD

 

Deel dit artikel