Analyse
Umicore: advieswijziging 3 jaar geleden - dinsdag 28 april 2015

De bedrijfswinst zonder uitzonderlijke elementen) zal na drie jaardalingen op rij dit jaar toenemen.

Umicore rekent op een stijging van 13 à 24 %. Dit ligt hoger dan onze verwachtingen (+9 %). We trekken onze winstverwachtingen op.
Het aandeel is goedkoop. 
KOPEN.

 

De vraag neemt in alle activiteiten sinds begin dit jaar toe. In het 1e kwartaal is de omzet met 11 % gestegen, dubbel zoveel als we hadden verwacht. Op het vlak van katalysatoren wint Umicore marktaandeel terwijl de vraag wereldwijd in de lift zit door de toename van de wagenproductie (+0,4 %), de nieuwe emissienormen (duurdere types) en de nieuwe katalysatoren voor vrachtwagens die in het 2014 werden gelanceerd. Op het vlak van geavanceerde materialen doen batterijen het nog steeds goed (lichte terugval maar 1e kwartaal 2014 was uitzonderlijk goed) en ontwikkelen de toepassingen op basis van kobalt zich verder (zelfs zonder overname). Het zijn deze twee activiteiten die de bedrijfswinst 2015 boven onze verwachtingen zullen stuwen. De recyclage-activiteiten gingen er ook op vooruit (omzet: +7 %), maar het 1e kwartaal 2014 werd gepenaliseerd door de uitbreidingstests voor de fabriek in Hoboken. 2015 zal grotendeels worden afgeremd door de uitbreidingswerken in Hoboken en de dalende metaalprijzen (de groep heeft zich wel kunnen indekken tegen gunstige prijzen). We mikken voor 2015 op een winst per aandeel van 2,10 EUR (tegenover 1,75 EUR voorheen).

 

Koers op het moment van de analyse: 44,995 EUR

 

Umicore is een Belgische groep, gespecialiseerd in geavanceerde materialen en edele metalen (legeringen, herlaadbare batterijen, katalysatoren,…) en de recyclage van edele metalen. Bezit nog 5,25 % van zinkraffineur Nyrstar.

 

Deel dit artikel