Analyse
RTL Group: nog koopwaardig? 3 jaar geleden - donderdag 9 april 2015

Het aandeel van de mediagroep RTL Group zit sinds begin dit jaar in de lift (+12,7 %). Is het aandeel nog koopwaardig?

Nee. De koers heeft de laatste maanden gebruik gemaakt van de gunstige macro-cijfers in de eurozone om hogere regionen op te zoeken. Het dividendrendement is mooi maar op basis van andere indicatoren (zoals de koers/winstverhouding) is het aandeel minder aantrekkelijk.
HOUDEN.

 

Stabiel in 2015

De mediagroep RTL (televisie, radio en productie van content die verkocht wordt) heeft recent resultaten voor 2014 gepubliceerd die lichtjes boven de verwachtingen lagen. Eens te meer zijn de cijfers uit Duitsland beter dan verwacht maar de Franse resultaten geven nog steeds aan dat de reclamemarkt in een moeilijke periode zit.

 

Voor 2015 rekent de groep zonder rekening te houden met wisselkoerseffecten en uitzonderlijke elementen op stabiele cijfers. Deze doelstelling lijkt aan de voorzichtige kant gezien de lichte verbetering van de Europese economie (RTL is vaak zeer voorzichtig). We blijven wel voorzichtig rond de vooruitzichten van de Franse markt, die het nog altijd moeilijk heeft. Op lange termijn zou de omzet van RTL met niet meer dan 2,5 %/3 % per jaar stijgen.

 

Dividend

RTL staat financieel sterk in zijn schoenen en dat maakt het mogelijk om de investeringen op het vlak van digitalisering zelf op te hoesten. Net zoals andere spelers uit de sector keert RTL een mooi brutodividend uit: voor 2015 zou het dividendrendement 5 % moeten bedragen. Met een dergelijke royale dividendpolitiek beoogt de groep (en de sector) haar aandeelhouders ondanks de zwakke groeivooruitzichten te behouden.

 

Koers op het moment van de analyse: 92,68 EUR

 

Deel dit artikel