Analyse
Recticel: kapitaalverhoging 3 jaar geleden - woensdag 29 april 2015

Schuimproducent Recticel voert een kapitaalverhoging door om haar balans te versterken en om opnieuw groei te kunnen realiseren. We zetten de verschillende modaliteiten op een rijtje.

NIET INTEKENEN.
VERKOOP UW VOORKEURRECHTEN.

 

Na jaren van herstructureringen zou de groep een turnaround kunnen realiseren. Maar de winstgevendheid blijft zwak. En een groot deel van het optimistische scenario zit reeds in de koers.
HOUDEN.

 

Het bedrijf wil zo'n 23,3 miljoen nieuwe aandelen uitgeven tegen een prijs van 3,20 EUR, goed voor een totaal bedrag van een kleine 76 miljoen euro. De uitgifteprijs van de nieuwe aandelen ligt lager dan de beurskoers van de bestaande aandelen (zo’n 25 %) maar de aandeelhouder wordt niet getroffen omdat hij een voorkeurrecht krijgt voor elk aandeel dat hij in het bezit had bij het sluiten van de beurs op 22 april (onthechting voorkeurrecht). Per vijf rechten heeft hij de mogelijkheid om in te tekenen op 4 nieuwe aandelen. De inschrijvingsperiode loopt nog tot 7 mei 2014. Het voorkeurrecht (ISIN-code: BE0970140431) is tijdens die periode genoteerd op de beurs van Brussel en kan er worden verhandeld. Het resultaat van de kapitaalverhoging zal worden bekendgemaakt op 11 mei. De betaling en de levering van de nieuwe aandelen zal gebeuren op 13 mei.

 

Deel dit artikel