Analyse
Nanogate: een te hoog risico? 3 jaar geleden - woensdag 29 april 2015

Is het een goed idee om het Duitse aandeel Nanogate, dat al zeer sterk heeft gepresteerd, in zijn portefeuille op te nemen?

De koers is sinds 2011 al verdrievoudigd. Tegen de huidige hoge koers ligt het potentiële rendement te laag gezien het hoge risico.
NIET KOPEN.

 

Het Duitse Nanogate is een hoogtechnologische, relatief kleine industriegroep die momenteel een sterke groei kent zowel organisch (groei van het aantal bestellingen) als via overnames. Gezien het ritme van die ontwikkeling (de omzet is van 38 miljoen EUR in 2012 naar 67 miljoen gestegen in 2014), zijn relatief zware investeringen nodig waardoor de winstgroei stokt (bedrijfswinst in 2014 lager dan in 2012) en het dividend beperkt is (brutorendement lager dan 0,3 %).

 

Recent werd er een kapitaalverhoging bij institutionelen doorgevoerd zonder een voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders. Dit is geen goede gang van zaken.

 

Nanogate lijkt op technologisch vlak wel alles goed in de hand te hebben. Maar de groei gaat te snel en gezien de grote sommen die worden geïnvesteerd, mag het bedrijf geen foutje maken. De beurs is dolenthousiast.

 

Koers op het moment van de analyse: 41,74 EUR

 

Deel dit artikel