Analyse
Cofinimmo: voorwaarden kapitaalverhoging 3 jaar geleden - woensdag 22 april 2015

De openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap heeft de voorwaarden van de kapitaalverhoging bekendgemaakt. Dit is wat we ervan denken.

We vinden Cofinimmo momenteel iets te duur om te kopen. We zijn dan ook niet geneigd om onze positie in Cofinimmo uit te breiden via de kapitaalverhoging. We raden dan ook niet aan om in te tekenen.
Verkoop uw voorrechten op de beurs (indien voldoende in aantal en indien de transactiekosten niet te hoog oplopen) of wacht de opbrengst van de verkoop van de scrips af in mei.

 

Zoals eerder aangekondigd start vanaf woensdag 22 april de intekenperiode voor de kapitaalverhoging met voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders van Cofinimmo. De opbrengst van de kapitaalverhoging zal gebruikt worden voor het investeringsprogramma 2015-17. 6 coupons nr. 25 + 95 EUR geven recht op 1 nieuw aandeel Cofinimmo. De intekenperiode loopt van 22 april tot en met 6 mei.

De voorkeurrechten worden tijdens de intekenperiode op de beurs van Brussel genoteerd. Niet uitgeoefende voorkeurrechten worden nadien als scrips verkocht en de opbrengst ervan zal aan de aandeelhouders die niet ingingen op het bod en hun rechten niet verkochten op de beurs uitgekeerd worden.

 

Koers op het moment van de analyse: 111,30 EUR

 

Cofinimmo is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) actief in kantoorvastgoed (België), vastgoed voor de gezondheidszorg (België, Frankrijk) en distributienetwerken (België, Frankrijk, Nederland). België is goed voor 77,2 %, Frankrijk voor 15,3 %, Nederland voor 7,1 % en Duitsland voor 0,4 %.

 

Deel dit artikel