Analyse
Apple: fraaie kwartaalresultaten 3 jaar geleden - donderdag 30 april 2015

Apple laat opnieuw een solide kwartaal optekenen, met vooral een indrukwekkende stijging van de iPhone-verkoop dankzij de aanwezigheid in China.

We verhogen onze ramingen voor de komende jaren. De forse koersklim is volledig gerechtvaardigd gezien de kwaliteit van de resultaten. Het lijkt ons nog te vroeg om uw winst op zak te steken.
HOUDEN.

 

Het resultaat voor het tweede kwartaal van het lopende boekjaar (einde op 30/09) overtreft onze verwachtingen.

 

De omzet klom 27 % hoger, met dank aan de spectaculaire stijging van de iPhone-verkoop (+55 %), die nu goed is voor 69 % van de omzet van de groep.

 

De winst per aandeel spurtte 40 % hoger, tot 2,34 USD.

 

De nauwe samenwerking met China Mobile, de grootste telecomoperator in China, legt de groep geen windeieren. De verkoop van Apple steeg er met 71 % en het aandeel van China in de omzet van de groep is nu groter dan dat van Europa en Japan samen.

 

Apple heeft vertrouwen in de toekomst en besliste om zijn terugkoop van eigen aandelen nog met 50 miljard dollar op te schroeven de komende twee jaar, en om het kwartaaldividend te verhogen met 11 % (tot 0,52 USD bruto).

 

We verhogen onze winstprognoses en raden u aan om dit kwaliteitsaandeel vooralsnog in portefeuille te houden. Ondanks de forse koersklim van de voorbije jaren blijft er o.i. nog stijgingspotentieel over.

 

Koers op het moment van de analyse: 130,13 USD

 

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple is een toonaangevende speler op het vlak van smartphones (iPhone), tablets (iPad), computers (Mac) en aanverwante diensten.

 

Deel dit artikel