Analyse
Zes Amerikaanse aandelen speciaal voor u! 3 jaar geleden - maandag 23 maart 2015

Hoewel we voor een klein deel van de Amerikaanse beleggingen in onze portefeuille onze winst opstreken, blijven we inzetten op een reeks aandelen uit het land van Uncle Sam.

Ook voegen we een nieuw aandeel toe aan onze selectie, Kraft Foods Group.

 

Het hoger rendement van Amerikaanse aandelen voor de belegger in euro is vooral te danken aan de opmars van de dollar t.o.v. de Europese munt (de Fed overweegt de rente op te trekken). De toename van de USD is echter nefast voor Amerikaanse bedrijven met een sterke inplanting in het buitenland. Eens in USD omgezet blijft er van de verkopen buiten de VS immers minder over.

 

Heeft u volgende aandelen nog niet in uw portefeuille, dan zijn ze gezien hun koersdaling een interessant koopje. Houdt u ze wel aan, profiteer er dan van om uw positie op te voeren. We verkochten Resmed en streken een winst op van 46 % (+77 % in EUR).

Koersvariaties sinds 01/01/2015.

 

Kraft

-1,1 % in USD;+ 10,8 % in EUR

De nieuwkomer in onze selectie. Het aandeel lijdt onder winstnemingen maar Kraft is winstgevend en in staat een gul dividend uit te keren (rendement: 3,6 % bruto).

 

Chevron

-4,6 % in USD;+ 7 % in EUR

Verlaagde gezien de dalende olieprijs zijn investeringen maar blijft solide en zal voldoende liquiditeiten genereren om het dividend te waarborgen.

 

AT&T

-1,1 % in USD;+ 10,9 % in EUR

Houdt ondanks de terugval van de markten goed stand maar zal het 1e kwartaal kampen met een aantal lasten (herstructurering, overname). Het aandeel blijft defensief en het dividendrendement bedraagt 5,7 % bruto.

 

Accenture

+2,4 % in USD; +14,8 % in EUR

Leed na zijn historische piek onder winstnemingen. De vooruitzichten van de consultancymarkt blijven mooi ogen.

 

General Electric

+0,5 % in USD;+ 12,7 % in EUR

Blijft focussen op zijn industriële activiteiten (stootte onlangs zijn Australische activa af).

 

Intel

-13,7 % in USD; - 3,3% in EUR

Verlaagt zijn omzetdoelstelling gezien de minder fraaie vooruitzichten voor de pc-verkopen. Kan hieruit echter voldoende inkomsten boeken om in zijn groeipolen te investeren: processors voor smartphones en tablets.

 

Deel dit artikel