Analyse
Belgacom: ontgoochelend resultaat 3 jaar geleden - vrijdag 6 maart 2015

Na een ontgoochelend jaarresultaat en weinig aanlokkelijke vooruitzichten streken vele beleggers hun winst op.

Al is het aandeel lichtjes overgewaardeerd, u mag speculeren op een mogelijke overname van de groep door een andere sectorspeler.
HOUDEN.

 

Het resultaat voor het 4e kwartaal 2014 is teleurstellend. De bedrijfswinst verloor 4,7 % (na +1,5 % in het 3e kwartaal, waardoor werd gehoopt op een ommekeer na een jarenlange daling). Ook zijn de vooruitzichten voor 2015 weinig aantrekkelijk (lichte stijging bedrijfsresultaat in beste geval). Andere Europese sectorspelers zijn niet veel enthousiaster en tippen op een stabilisatie van de activiteit en niet op een terugkeer van de duurzame groei (minder winst uit mobiel internet dan verwacht). Gezien Europese telecomoperatoren op zoek zijn naar groei en winstgevendheid, zoeken ze volop toenadering tot elkaar. Belgacom, een kleine speler op Europese schaal, zou bijgevolg een overnamedoelwit kunnen zijn. Ook is de speculatiemolen, o.a. sinds de staat (belang van 53,51 %) aanstalten maakte om de groep te privatiseren, op volle toeren beginnen draaien. Gezien het ontgoochelend resultaat verlagen we onze winstramingen tot 1,80 EUR per aandeel in 2015 en 1,75 EUR in 2016. Rekening houden met zijn speculatief kantje en het dividendrendement (3,3 % netto) mag u het aandeel houden.

 

Koers op het moment van de analyse: 33,885 EUR

 

Belgacom is de grootste telecomoperator in België. De groep is marktleider in vaste telefonie, in mobiele telefonie (Proximus) en in internet (Skynet).

 

Deel dit artikel