Analyse
Roularta verkoopt l’Express 3 jaar geleden - donderdag 12 februari 2015

De Belgische groep stoot haar volledige Franse divisie af.

Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

 

In tegenstelling tot de laatste geruchten zal Roularta al haar Franse activiteiten afstoten aan Patrick Drahi (Altice) en zakenpartner Marc Laufer. Het definitieve prijskaartje zal iets lager liggen dan het bedrag dat de ronde deed medio oktober (20 miljoen euro). Dit lijkt in lijn te liggen met de waardering die begin 2014 werd gehanteerd voor de afstoting van Nouvel Observateur (concurrent van L’Express).

 

Eens het contract definitief zal een waardevermindering van 140 à 150 miljoen euro worden opgetekend in de boeken van 2014 van Roularta. Dit komt neer op 10,60 à 11,40 EUR per aandeel en betekent ongeveer de helft van de boekhoudkundige waarde van de groep (we mikten op een waardevermindering van 100 miljoen)!

 

Roularta had in 2006 niet minder dan 210 miljoen neergeteld om deze activa te kopen. Later, in 2012 en 2013 had de groep, rekening houdend met de verliezen en de herstructureringen van haar activiteiten, al 2 waardeverminderingen opgetekend voor een totaal bedrag van 52,1 miljoen euro.

 

Koers op het moment van de analyse: 10,94 EUR

 

Roularta is een Belgische mediagroep, actief in de geschreven pers (De streekkrant, Trends, Knack…) en in audio/video (controleert samen met De Persgroep VMMa waartoe VTM, 2Be, Kanaal Z/Canal Z, Q-Music behoren).

 

 

Deel dit artikel