Analyse
Daimler: mikt op groei in 2015 3 jaar geleden - vrijdag 6 februari 2015

Dankzij het wereldwijde succes van zijn nieuwe modellen kon Daimler meer marktaandeel heroveren dan we hadden verwacht.

We trekken onze ramingen op maar de koers houdt al ruimschoots rekening met de vooruitzichten.
HOUDEN.

 

Ondanks de uitzonderlijke lasten die op de resultaten van het laatste kwartaal 2014 wogen, slaagde de autoconstructeur er nog maar eens in om de beurzen van hun sokken te blazen. Zo vond de autodivisie (70 % van de verkochte volumes) een tweede adem en kan Daimler nu beter opboksen tegen zijn concurrenten Audi en BMW. Bovendien klom de omzet in 2014 met 10 % zonder dat de winstgevendheid hierbij werd aangetast. Integendeel. Voor de eerste maal in de geschiedenis van Daimler overschreed het (courante) bedrijfsresultaat 10 miljard EUR. En als het van het management afhangt, zal de groep het hierbij niet laten. Voor 2015 voorziet de directie al een "significante" winst- of omzetgroei. Zo zou de omzet moeten worden geboost door de sterke vraag in China en de VS. Overigens zouden de kostenbesparingsmaatregelen in 2015 volop hun vruchten moeten afwerpen en bijgevolg de winst verder opdrijven.
Gezien dit positieve nieuws trekken we onze winstramingen op tot 7 EUR voor 2015 (t.o.v. 6,60 EUR voorheen) en tot 7,40 EUR voor 2016 (t.o.v. 7,00 EUR voorheen).

 

Koers op het moment van de analyse: 82,46 EUR

 

Daimler is een toonaangevende constructeur van personenwagens (Mercedes; 54 % van de omzet), vrachtwagens (24 %), bestelwagens (7 %) en autobussen (3 %). Daarnaast is de groep ook actief in financiële dienstverlening (12 %). 

Deel dit artikel